Politica de Confidențialitate

Acest document „Politica de confidențialitate” (denumit în continuare „Politica”) reprezintă regulile de utilizare a informațiilor personale ale Utilizatorului de către „TopTalent” (denumită în continuare „TopTalent.md”).

Prin bifarea câmpului „Sunt de acord”, însoțit de un link către această Politică, dumneavoastră (denumit în continuare Utilizator) vă dați consimțământul liber, de bunăvoie și în interesul dumneavoastră pentru prelucrarea Informațiilor Personale în conformitate și în condițiile stabilite de prezenta Politică.

1. Dispoziții generale

Această Politică este o parte integrantă a Acordului Utilizatorului (denumit în continuare „Acord”), publicat și/sau accesibil pe Internet la adresa: https://toptalent.md/privacy-policy, precum și a altor contracte încheiate cu Utilizatorul, atunci când acest lucru este prevăzut în mod expres de termenii lor. Astfel, încheind Acordul și contractele menționate în modul stabilit de acestea, acceptați termenii acestei Politici în întregime.

Metodele de prelucrare a Informațiilor Personale includ orice acțiuni (operațiuni) sau combinații de acțiuni (operațiuni), inclusiv colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, actualizarea (modificarea), extragerea, utilizarea, transmiterea (furnizarea, accesul), anonimizarea, blocarea, ștergerea, distrugerea Informațiilor Personale în scopurile stabilite de prezenta Politică, fie cu utilizarea mijloacelor de automatizare, fie fără utilizarea unor astfel de mijloace la discreția „TopTalent.md”.

Termenii și definițiile prevăzute de Acord, precum și de alte contracte încheiate cu Utilizatorul sunt utilizați în această Politică, cu excepția cazurilor în care această Politică prevede altfel sau decurge din esența sa. În alte cazuri, interpretarea termenului utilizat în această Politică se face în conformitate cu legislația aplicabilă sau obiceiurile de afaceri.

2. Informațiile personale

Informațiile personale în această Politică înseamnă:

Informațiile pe care Utilizatorul le furnizează despre sine în mod independent în timpul înregistrării sau autorizării, precum și în procesul de utilizare ulterioară a Site-ului. Datele care sunt transmise în mod automat în funcție de setările software-ului Utilizatorului într-o formă anonimizată.

„TopTalent.md” are dreptul să stabilească cerințe pentru compoziția Informațiilor Personale ale Utilizatorului, care trebuie să fie furnizate obligatoriu pentru utilizarea Site-ului. Dacă anumite informații nu sunt marcate de „TopTalent.md” ca fiind obligatorii, furnizarea sau divulgarea lor este la discreția Utilizatorului.

La înregistrare, Utilizatorul indică numele contului (login), telefonul, adresa de e-mail și parola.

La înregistrare, „TopTalent.md” creează un identificator unic pentru fiecare Utilizator (user_id). Identificatorul Utilizatorului este legat de informațiile profilului Utilizatorului. Dacă o persoană fizică acționează în interesul unei organizații, se pot furniza suplimentar denumirea, adresa de înregistrare și adresa poștală a acelei organizații, numărul de telefon corporativ etc. Informațiile menționate despre organizație nu se referă la datele personale. Dacă o persoană fizică acționează ca antreprenor individual sau în interesul acestuia, cu dorința sau consimțământul scris direct al acestui antreprenor individual, se pot furniza suplimentar: numele și inițialele antreprenorului individual și adresa pentru corespondență, numărul de telefon etc.

Utilizatorul poate, prin acțiunile sale, la discreția sa, să dezvăluie unui număr nelimitat de persoane (să publice pe Site) informații despre profilul său, care pot include date personale, inclusiv: numele, prenumele, patronimicul, sexul, data nașterii, orașul de reședință, locul de muncă, poziția, informații despre sine într-o formă liberă. Informațiile adăugate de Utilizator în profil devin accesibile unui număr nelimitat de persoane, ținând cont de setările de afișare a informațiilor profilului pe Site.

„TopTalent.md” nu verifică autenticitatea Informațiilor Personale furnizate și prezența consimțământului necesar al Utilizatorului pentru prelucrarea acestora în conformitate cu această Politică, presupunând că Utilizatorul acționează în mod onest, prudent și depune toate eforturile necesare pentru a menține astfel de informații actualizate și pentru a obține toate consimțămintele necesare subiecților datelor personale.

„TopTalent.md” colectează și stochează date despre acțiunile Utilizatorului pe Site, folosind cookie-uri. În cazul în care acțiunile sunt efectuate de un Utilizator autorizat, astfel de informații sunt asociate cu identificatorul Utilizatorului.

Utilizatorul recunoaște și acceptă posibilitatea utilizării pe Site a software-ului terților, ca urmare a căruia aceste părți terțe pot primi și transmite datele menționate la punctul 2 într-o formă anonimizată. La acest software terț părți se referă:

sisteme de colectare a datelor analitice: Google Analytics, HubSpot etc. sisteme de plasare a publicității: Google DoubleClick for Publishers (DFP), Google Adsense, Criteo etc.

Compoziția și condițiile de colectare a datelor anonimizate cu utilizarea software-ului terților sunt stabilite direct de deținătorii acestora și pot include: datele browserului (tip, versiune, cookie); datele sistemului de operare (tip, versiune, rezoluția ecranului); datele solicitării (timpul, sursa de tranziție, adresa IP); alte date anonimizate despre acțiunile Utilizatorului pe Site.

În cadrul furnizării anumitor tipuri de servicii, „TopTalent.md” poate oferi Utilizatorilor posibilitatea de a plasa pe paginile separate ale Site-ului software pentru colectarea și prelucrarea datelor anonimizate, similare cu cele menționate în acest punct al Politicii, ca urmare a căruia astfel de Utilizatori pot primi datele menționate într-o formă anonimizată. Compoziția și condițiile de colectare a datelor anonimizate în acest caz sunt stabilite de Utilizatorul care a plasat software-ul pentru colectarea și prelucrarea datelor anonimizate, dar nu pot contraveni acestei Politici.

„TopTalent.md” nu este responsabil pentru modul în care terții utilizează Informațiile Personale ale Utilizatorului cu care acesta interacționează în cadrul utilizării Site-ului.

3. Bazele legale pentru prelucrarea Informațiilor Personale

Bazele legale pentru prelucrarea Informațiilor Personale includ:

Prelucrarea Informațiilor Personale atunci când Utilizatorul și-a dat consimțământul pentru prelucrare pentru unul sau mai multe scopuri specifice; Prelucrarea Informațiilor Personale atunci când este necesară pentru executarea unui contract în care Utilizatorul este parte; Prelucrarea Informațiilor Personale care este necesară pentru îndeplinirea obligațiilor „TopTalent.md” în conformitate cu legea aplicabilă.

4. Politica în raport cu copiii

„TopTalent.md” nu colectează în mod intenționat date personale de la copii sub vârsta de 18 ani, nu le solicită și nu le permite să utilizeze Aplicația. Persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu li se permite să furnizeze informații personale, inclusiv numele, adresa, numărul de telefon și adresa de e-mail. Dacă „TopTalent.md” va afla că informațiile au fost colectate de la un copil sub vârsta de 18 ani, „TopTalent.md” va șterge imediat aceste informații. Dacă credeți că am putea colecta orice informație de la un copil sau despre un copil sub vârsta de 18 ani, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: [email protected]

5. Scopurile prelucrării informațiilor personale

„TopTalent.md” realizează prelucrarea, inclusiv colectarea și stocarea informațiilor personale necesare pentru încheierea și executarea contractelor cu Utilizatorul, precum și informațiile făcute publice de Utilizator prin completarea profilului și setarea preferințelor în Contul Personal.

„TopTalent.md” are dreptul să utilizeze informațiile personale în următoarele scopuri:

  • Încheierea contractelor pentru utilizarea Site-ului; Încheierea Contractului se realizează la distanță prin schimbul de documente electronice, semnate cu o semnătură electronică simplă. În acest context, rolul cheii semnăturii electronice simple a Utilizatorului poate fi jucat de perechea de autentificare – parolă sau adresa de e-mail a acestuia. Prin urmare, acestea sunt solicitate la înregistrare.
  • Executarea obligațiilor derivând din contractele încheiate, inclusiv oferind Utilizatorului acces la Site;
  • Cererile de acordare a accesului la Site sunt acceptate utilizând mijloace software și e-mail. În cadrul implementării funcționalităților Site-ului, Proprietarul de drept stochează, sistematizează și afișează pe Site profilurile Utilizatorilor care conțin informații personale.
  • Identificarea Utilizatorului în cadrul executării obligațiilor din contractele încheiate cu acesta; Contul Personal al Utilizatorului este asociat cu numele de utilizator – parolă și adresa de e-mail a Utilizatorului.
  • Oferirea de asistență tehnică în legătură cu utilizarea Site-ului; Solicitările către serviciul de asistență sunt acceptate utilizând mijloace software și e-mail.
  • Asigurarea comunicării cu Utilizatorul în scopuri de servicii informaționale și îmbunătățirea calității Site-ului conform Contractelor încheiate, inclusiv prin notificare implicând terți; Comunicarea cu Utilizatorul se realizează prin e-mail sau prin numărul de telefon abonat, specificat de Utilizator la înregistrare sau în procesul de utilizare a Site-ului.
  • Utilizarea datelor anonimizate pentru targetarea materialelor publicitare și/sau informative în funcție de vârstă, sex, alte caracteristici.
  • Desfășurarea de cercetări de marketing, statistice și alte tipuri de cercetări pe baza datelor anonimizate. Datele din sistemele menționate în pct. 2 în formă anonimizată sunt colectate și analizate pentru a afla cât timp Utilizatorii petrec în diferite secțiuni ale Aplicației, interesele și preferințele lor.
  • Îndeplinirea cerințelor legislației. Fiind organizator al difuzării informațiilor în rețeaua „Internet”, „TopTalent.md” stochează informațiile despre faptele de recepție, transmitere, livrare și (sau) prelucrare a textelor scrise, imaginilor, sunetelor, mesajelor video sau altor mesaje electronice ale utilizatorilor rețelei „Internet” și informații despre acești utilizatori timp de un an de la finalizarea acestor acțiuni.

6. Drepturile Utilizatorului în ceea ce privește informațiile personale

Dacă legislația aplicabilă prevede acest lucru, Utilizatorul are dreptul:

  • Să primească informații despre colectarea și utilizarea datelor sale personale.
  • Să obțină acces la datele sale personale și să le corecteze dacă sunt incorecte sau incomplete.
  • Să interzică prelucrarea datelor sale personale în cazul în care exactitatea lor este contestată, prelucrarea este ilegală, precum și în cazurile în care „TopTalent.md” nu mai necesită datele personale pentru scopurile în care au fost prelucrate.
  • Să se opună prelucrării datelor sale personale, precum și să interzică prelucrarea lor în cazurile în care „TopTalent.md” le-a prelucrat în îndeplinirea unor sarcini de interes public sau în propriile interese legitime, și în același timp nu există o necesitate imperativă pentru continuarea acestei prelucrări.
  • Să retragă în orice moment consimțământul acordat pentru prelucrarea datelor sale personale. În cazul retragerii consimțământului de către Utilizator pentru prelucrarea datelor personale, această retragere nu va afecta legalitatea prelucrării efectuate de „TopTalent.md” pe baza acestui consimțământ înainte de retragerea sa.
  • Să solicite ștergerea datelor sale personale, în cazurile: când acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate; când consimțământul a fost retras și la „TopTalent.md” nu există motive pentru continuarea prelucrării; când există obiecții împotriva prelucrării ulterioare în interes public sau în interesele legitime ale „TopTalent.md” și nu există o necesitate imperativă pentru continuarea acestei prelucrări; când datele personale au fost prelucrate ilegal.
  • Să nu fie subiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automatizată, inclusiv profilarea, care produce efecte juridice semnificative asupra Utilizatorului sau îl afectează într-un mod similar, cu excepția cazurilor în care există o bază legală pentru continuarea prelucrării.

Aceste drepturi pot fi exercitate prin utilizarea instrumentelor pe care „TopTalent.md” le oferă pe Site sau prin trimiterea unei solicitări speciale către „TopTalent.md” prin metodele descrise mai jos. „TopTalent.md” va răspunde la orice astfel de solicitări în conformitate cu legislația aplicabilă. În unele cazuri, „TopTalent.md” poate solicita Utilizatorului să treacă printr-o procedură de identificare înainte de a procesa solicitarea.

7. Stocarea informațiilor personale

Toate informațiile personale colectate sunt stocate doar pe perioada necesară pentru realizarea scopurilor în care aceste informații au fost colectate sau pe perioada permisă sau cerută de prevederile legislației aplicabile. Periodic, „TopTalent.md” efectuează verificări ale sistemelor de prelucrare a datelor, pentru a determina dacă scopurile colectării și prelucrării datelor personale ale utilizatorilor rămân valabile. Această determinare se bazează pe mai mulți factori, care includ, dar nu se limitează la următoarele: dacă Utilizatorul menține relații cu „TopTalent.md”, dacă solicitările Utilizatorului au fost îndeplinite de „TopTalent.md” (inclusiv orice sarcini suplimentare), dacă există relații contractuale între Utilizator și „TopTalent.md”, precum și dacă există baze contractuale sau legale pentru continuarea stocării datelor personale ale Utilizatorului. Pe baza rezultatelor acestei verificări și a notificărilor primite de la subiecții datelor personale, „TopTalent.md” actualizează sistemele sale.

Pentru a îmbunătăți calitatea Site-ului și pentru a asigura posibilitatea apărării juridice, „TopTalent.md” are dreptul să stocheze fișierele log ale acțiunilor efectuate de Utilizator în cadrul utilizării Site-ului, precum și în legătură cu încheierea și executarea de către Utilizator a Acordului și a altor contracte din partea sa, pe o perioadă de 1 (Un) an de la efectuarea acestora.

8. Cerințe de protecție a informațiilor personale

„TopTalent.md” realizează stocarea informațiilor personale și asigură protecția lor împotriva accesului și distribuției neautorizate în conformitate cu regulile și reglementările interne.

În ceea ce privește informațiile personale ale Utilizatorului, se menține confidențialitatea acestora, cu excepția informațiilor dezvăluite de Utilizator unui număr nelimitat de persoane (pct. 2 din această Politică) și a altor cazuri în care tehnologia Site-ului sau setările software-ului utilizat de Utilizator prevăd schimbul deschis de informații cu alți Utilizatori ai Site-ului sau cu oricare utilizatori ai rețelei Internet.

9. Transferul informațiilor personale

„TopTalent.md” are dreptul să transfere informațiile personale către terțe părți în următoarele cazuri:

  • Utilizatorul și-a exprimat consimțământul pentru astfel de acțiuni, inclusiv în cazurile în care Utilizatorul a aplicat setările software-ului utilizat, care nu limitează furnizarea anumitor informații;
  • Transferul este necesar în cadrul utilizării de către Utilizator a funcționalităților Site-ului;
  • La solicitarea instanței sau a altui organism de stat autorizat, în cadrul procedurii stabilite de lege;
  • Pentru protejarea drepturilor și intereselor legitime ale „TopTalent.md” în legătură cu încălcările contractelor încheiate cu Utilizatorul.

10. Modificarea și ștergerea informațiilor personale

Utilizatorul are dreptul în orice moment să editeze informațiile personale furnizate la înregistrare sau autorizare în Contul său Personal. Utilizatorul are dreptul să își șteargă contul propriu sau să exercite dreptul de a retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor sale personale, trimițând o solicitare către „TopTalent.md” pentru ștergerea contului său la adresa [email protected].

11. Modificarea Politicii de confidențialitate

Această Politică poate fi modificată sau încetată de „TopTalent.md” unilateral, fără notificare prealabilă a Utilizatorului. Noua versiune a Politicii intră în vigoare din momentul publicării acesteia pe Site-ul „TopTalent.md”, dacă nu se prevede altfel în noua versiune a Politicii.

Versiunea actuală a Politicii este disponibilă pe Site-ul „TopTalent.md” pe internet la adresa toptalent.md/privacy-policy